Inschrijven Studie | UniversiteitStudie.nl
Inschrijven voor je Studie

Je hebt een DigiD inlogcode nodig om je persoonlijke zaken met de overheid via de internet te regelen.
Aanvragen van de DigiD Inlogcode kan je doen op de website www.DigiD.nl. Inschrijven voor een studie, met studiefinanciering van de overheid, doe je via de website www.StudieLink.nl.
Studiefinanciering van de overheid kan je, met je DigiD inlogcode, aanvragen bij www.DUO.nl.

Studie Inschrijving voor 1 mei

Studenten die voor het eerst inschrijven voor een studie bij een hogere onderwijsinstelling; hogeschool of Universiteit.

Studie Inschrijving voor 1 september

Wanneer je voor 1 mei voor het eerst inschrijft voor een opleiding, kan je nog tot 1 september van studie veranderen met behoud van toelatingsrecht tot een andere Opleiding.

Studie Inschrijving voor 15 januari

Voor de Numerus Fixus, Lotingsopleiding geldt dat je voor 15 januari moet inschrijven voor een opleiding.

Toelatingseisen Hogeschool, Universiteit

SelectieProcedure Hogeschool, Universiteit

Naast de standaard toelatingseisen die gelden voor je opleiding, kunnen aanvullende toelatingseisen gelden. Deze aanvullende toelatingseisen, selectiecriteria van de hogescholen en universiteiten, gelden voor de volgende verschillende specifieke opleidingen:
- Numerus Fixus (vastgesteld aantal plaatsen) Opleidingen, Populaire Lotingsopleidingen,
- Intensieve Opleidingen, zoals University Colleges,
- Specifieke Expressieve Opleidingen, zoals Kunst en Toneelopleidingen,

De volgende SelectieCriteria kan gehanteerd worden door de Hogescholen en Universiteiten, bij selectie van studenten:
-(gemiddelde) eindexamencijfer,
- vaardigheden,
- kennis,
- aanleg,
- geschikheid,
- motivatie,
- persoonlijkheid,
- verleden schoolprestatie,
- hobbies,
- sport,
- vrije tijd besteding,
- bijbaan.

Inloten Studie - Numerus Fixus

Numerus Fixus, vrij vertaald inloten voor populaire studies. Deze geldt voor studies met een limiet op het aantal studenten. Bij verschillende universiteiten gelden voor bepaalde studies deze Numerus Fixus. Er is een selectie en loting om studenten hiervan aan te nemen.

Alternatief Numerus Fixus Studie

Verschillende Universiteiten en Hogescholen bieden opleidingen aan die vrijwel gelijk zijn, waar geen Inloting geldt voor deze Opleidingen. Deze opleidingen geven vergelijkbare vakken die op beide Universiteiten / Hogescholen gegeven worden met dezelfde boeken, met verschillende syllabi van deze onderwijsinstellingen, met vrijwel dezelfde vakinhoud (onderwerpen).

Decentrale Selectie LotinsStudie

Vanaf studiejaar 2017-2018 zijn er Nieuwe Numerus Fixus Regels. De hogescholen en universiteiten selecteren studenten voor hun Numerus Fixus Opleidingen. [Ref: Rijksoverheid, Hoger Onderwijs]

• Ma 21 September 2020

34.205.93.2