Studie Financiering Plan

Studie_Financieren_StudieVarianten   DUO_Studie_Financiering   DUO_StudieFinanciering_1   Studie_Financiering_Mogelijkheden   Studie_Financiering_Plan

Voor je studie kan je een Financieel Plan voor een maand defineren en daarna voor een jaar invullen om eens na te gaan hoeveel je nodig hebt en hoeveel geld je uitgeeft.
Daarvoor zal je een aantal vragen kunnen stellen, zie hieronder, zodat je een beter beeld hebt van hoe je dit allemaal wilt aanpakken.

Welke kosten zijn er als je studeert?
    Welke mogelijkheden zijn er om bij te verdienen als je studeert?
    Heb je genoeg tijd om bij te verdienen?
Welke studie ga ik doen?
    Ga ik een Hogeschool Studie doen of een Universitaire Studie?
    Ga ik een studie volgen waar je StudieFinanciering van de overheid krijgt of ga je een zelf bekostigde studie volgen?
    Welke studie variant, cq. studievorm, ga ik selecteren? Zie elders op deze studentenportaal.
    Kan je naast eventueel studiefinanciering van de overheid een studie sponsor of een studie beurs krijgen?

Wanneer krijg je je inkomsten en wanneer zijn je uitgaven of geef je uit?

Hiermee kan je narekenen en plannen hoeveel tijd je bijvoorbeeld nodig hebt om met een bijbaan bij te verdienen.

Studenten Budget

In deze paragraaf gaan we verder in op een studentenbudget. Hiervoor gaan we na welke inkomsten en uitgaven er zijn en hiermee kan je in een balans een overzicht creeeren.

Uitgaven per maand *
Wonen, Huur 366 euro
Collegegeld 2016-2015: 1984 euro 165.33 euro
Boodschappen 161 euro
Studieboeken en StudieBenodigdheden 57 euro
Vervoerskosten naast DUO Studenten ReisProdukt 55 euro
Ontspanning, Uitgaan, Sport 144 euro
Kleding en Schoenen 47 euro
Zorgverzekering 97 euro
Telefoon 26 euro
Totaal 1118.33 euro

* Ref: Uitgaven, Nibud Studentenonderzoek 2015.

Woonkosten in Steden

Om een indruk te geven wat de kosten zijn van een studentenkamer kan je in paragraaf "Gemiddelde in een StudentenStad dit lezen.
Deze zijn gemiddelde prijzen, dus je zal echt op zoek moeten gaan om een Studentenkamer te vinden die zo laag geprijsd is.
Hier kunt allerlei informatie lezen over StudentenKamers en StudentenKamers zoeken, van onder andere StudentenHuisVesters waar je goede en betaalbare Studentenkamers kan vinden.