StudieFondsen, StudieBeurzen, StudiePrijzen | UniversiteitStudie.nl
StudieFondsen, StudieBeurzen, StudiePrijzen

Wanneer je fanatiek met sport bezig bent als topsporter of met een baan die jou van bijverdienste voorziet, maar ook een interesse, hobby of een bezigheid dan zijn er een of andere mogelijke Studie Financieringsmogelijkheden naast de gebruikelijke overheids DUO StudieFinanciering. Dit geldt niet alleen voor startende student, echter ook voor een student die gaat afstuderen of bezig is met de studie.

Al voor 1800 werden al beurzen aan studenten en afgestudeerden gegeven. Een Cavaliers beurs werd tevens voor 1800 al gegeven aan afgestudeerden studenten om in het buitenland stage te lopen. Favoriete plekken waren destijds Frankrijk, Italie Rome.

De meest gangbare Studie Financieringsmogelijkheden, naast de familiaire, zijn vermeld in het artikel studie bekostigingsvormen:
- Leningen, Beurzen en Fondsen:
  - Studie Leningen Banken,
  - Studie Leningen Bedrijven,
  - Studie Leningen Onderwijsinstellingen,
  - Beurzen Onderwijsinstellingen,
  - Fondsen Onderwijsinstellingen,
  - Overheids Studie Financiering,
  - Corporate Beurzen,
  - Corporate Fondsen,
  - Corporate Wedstrijden voor een Beurs,

Deze StudieFinancieringsmogelijkheden zal verder op deze Studentenportaal worden uiteengezet.

Particuliere Beurs

Hieronder tref je beurzen aan voor uitwisseling of stage buiten Europa.
Voor uitwisseling of stage buiten Europa:
- A.A. van Beekfonds

Beurzen voor Uitwisselingsprogramma:
- Culturele Verdragen.,
Stichting A.A. Beek Fonds.

TrustFonds.nl
Vereniging Trustfonds (Erasmus Universiteit Rotterdam) - het vermogen van het Hoogeschool Fonds wordt administreerd onder R.Mees & Zoonen Fonds 1920.
Stichting Hoogeschool Fonds is voor high potential studenten die niet vermogend zijn. Er gelden voor deze beurs zoals gebruikelijk ook verplichtingen.

Op vele Onderwijsinstellingen zijn er sociale Noodfondsen voor verschillende omstandigheden. Deze fondsen kunnen dienen als lening of als een gift. Informatie hierover kan je krijgen bij je decaan.

Streekgebonden beurs - Rotterdam-Rijnmond (Stadsregio): De Stichting Lodewijk Pincoff StudieBeurs
Voor Studenten die:
- Geboren en getogen en thans studerend in Rotterdam-Rijnmond
- Hogeschool of Universitair studierichting administratief-Economisch.
- Onvoldoende inkomsten om studie te doen en om af te studeren,

- Een beurs om te ondersteunen om studie af te ronden, of voor studie activiteiten. -

Fondsen

- A.A. van Beekfonds