Studenten Projecten

Hier worden allerlei studentenprojecten beschreven die studenten doen tijdens hun studie. Studenten nemen deel aan deze projecten, verenigingen om meer ervaring te krijgen in hun studie richting. Er wordt in deze StudentenProjecten ook gezellige activiteiten ondernomen naast aan de deze projecten werken. Een goede studentenproject kan je makkelijker helpen aan een juiste baan en mischien een carriere in de richting van jouw studieproject.

StudentenProjecten TU Delft

Delft Aerospace Rocket Engineering

Delft Aerospace Rocket Engineering, DARE, is een studentenvereniging die als doel heeft om allerlei onderzoeksprojecten te doen op het gebied van lucht- en ruimtevaart raketaandrijvingen en hiermee de ruimte te bereiken. Deze studententeam ontwerpt en bouwt zijn eigen raketten, welke als energiebron vaste, hybride en vloeibare brandstof kan gebruiken.
Project Stratos I bereikte een hoogte van 12.3km en Project Stratos II is ontworpen voor een hoogte van 50km met 3 wetenschappelijke lading.
Deze studentenvereniging heeft meer dan 100 leden.
Website www.DARE.TUDelft.nl

Eco-Runner Team Delft

Deze studenten team ontwerpt en bouwt een zo brandstofzuinige voertuig. Met deze voertuig wordt deelgenomen aan de Shell Eco-Marathon. Shell Eco-Marathon is een jaarlijks wedstrijd voor Prototype en UrbanConcept klasse voertuigen, die als energiebron Waterstof, Biobrandstof, Benzine, Diesel, Fatty Acid Methyl Ester, Gas-To-Liquid, Batterij-Elektriciteit.
Van de zo'n 13 studenten die aan deze StudentenProject werken zijn er 5 FullTime ermee bezig. Aan dit project werken de meeste 1 jaar er aan mee.
website www.EcoRunner.nl

Formula Student Team Delft

Formula Student Team doet mee met het internationaal opgezette competitie Formula Student, van de Society of Automotive Engineers. In deze spel huurt een fictieve bedrijf een studenten team die een elektrische race wagen in Formula style moeten ontwerpen, bouwen, en managen voor een amateur racer. Met deze competitie kunnen studenten meer ervaring ontwikkelen in engineering en project mananagement, zoals in het bedrijfsleven.
Een aantal aspecten op verschillende gebieden gelden voor Formula Student competitie, zoals op het gebied van bedrijfskunde, op het gebied van engineering. De ontworpen race auto moet volgens hun business plan hoge prestaties kunnen leveren met lage kosten. Voor de prestaties van hun race auto, welke tevens gemeten wordt op het circuit tijdens de race, krijgen de studenten punten.
De Dut14 race auto heeft topsnelheid van 132km/h, een massa van 149.2kg waarmee een acceleratie van 2.3s gehaald wordt. Het heeft om dit bereiken een eigen powertrain ontworpen met 4 krachtige elektromotoren AMK DT5-14-10 4kg en een maximale vermogen van 27kW elk, waarbij elke elektromotor 28Nm maximaal levert. Waaruit uiteindelijk 144pk. Verder heeft het een wielbasis van 1530mm en een spoorbreedte van 1150mm. De monocoque is gemaakt van koostofvezelversterkt polymeer met Textreme vezels en Aluminium honingraat kern. Het aerodynamische pakket een extra kracht van 700N bij snelheid van 16m/s.

Technische Universiteit Delft StudentenProject - Formula Student Presentatie - EWI gebouw
Foto: Studentenproject; Formula Student, DUT Race auto Presentatie

Het bestuur van deze leden telt 9 studenten die hier fulltime mee bezig zijn. De rest van de studenten doen deze studentenproject naast hun studie. Een enkele doen er hun minor, waar zij studentenpunten ervoor krijgen. Deze studenten team heeft zo'n 80 leden. FS Team Delft neemt deel aan 3 Europese Formula Student competitie: FS UK op het Silverstone Circuit, FS Germany op het circuit Hockenheim, FS Austria op het circuit Red Bull Ring.
Wedstrijd 2015 9-12 July Silverstone FS UK
Website www.FSTeamDelft.nl

Forze Delft

Formula Zero Delft, Forze Delft, is een studentenproject die als brandstof waterstof tankt en deze samen met zuurstof omzet met behulp van een brandstofcel in elektriciteit en water. Deze elektriciteit wordt door de elektromotor benut als aandrijving van deze sportauto Forze. Het doel is het ontwerpen, bouwen en racen met deze zelfgebouwde op geavanceerde waterstoftechnologie berustende race auto, waarmee de grenzen van de race auto steeds verlegd wordt. Waarbij er een samenwerking is met het bedrijfsleven die onderdelen leveren voor het voertuig en meetgegevens hiervan terugontvangen.
De Forze VI race auto heeft een vermogen van 260pk en een topsnelheid van 220km/h.
Elk academisch jaar is er een nieuw Fulltime studentenbestuur. Er is een teamgrootte van circa 50 man, die part-time meewerken met ieder zijn eigen taak. Naast veel met het project bezig zijn is er tijd voor gezelligheid, zoals karten en Barbequen.
Website www.FormulaZero.TUDelft.nl

Human Power Team

Deze studenten team Human Power Team Delft & Amsterdam is een samenwerkingsverband van TU Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam. Met de zelf ontworpen en gebouwde mensaangedreven voertuigen zal geprobeerd worden om de wereldsnelheidsrecord te verbeteren. Momenteel is deze 133.78km/h behaald door Team Human Power Team Delft & Amsterdam in 2013 op de World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain, Nevada, V.S.
Website www.hptDelft.nl