Exchange Student Guide | UniversiteitStudie.nl | Actief StudentenLeven
Exchange Student Guide

Cultuur     Wonen     Studentenstad     Vereniging     Uitgaan     Werk - Int     Werk - Int2

Gids voor de Student komend buiten Nederland

Hier wordt ingegaan op allerlei zaken, die er bij komt kijken voor een student, zonder enig kennis van Nederland die hier komt studeren als bijvoorbeeld een Exchange Exchange Student. Dit kan natuurlijk oo een PhD student, Exchange Researcher zijn voor enige tijd of langere tijd.

Zaken die er bij komen kijken kunnen zijn als:
- Culturele Verschillen met niet Nederlanders,
- Culturele Verschillen tussen de verschillende Internationale Exchange Studenten, Wetenschappers of Professionals op Hogescholen, Universiteiten, kleine of middelkleine bedrijven tot Multinational Companies,
(- Culturele Verschillen in Business Culture in Professionele Sector)

Typisch Nederlands

- Mayonaise op patat, - alles apart (afrekenen); i.e. 'Going dutch', -

Typische andere Culturen

Hier wordt ingegaan op culturele achtergronden en eigenaardigheden, van de Nederland. Allerlei zaken die je kan verwachten
Populatie,
Nationaliteiten,
Geografie,
Demografie, Van NL, Provincie, StudentenSteden

Winkels

Waar zijn de winkelcentra's te vinden bij de Universiteiten;

Wat zijn de openingstijden van de winkels.

Welke winkels en waar zijn de winkels te vinden:
- Kledingwinkels:
- (Studie)Boekenwinkels:
- Computerwinkels: ParaDigit, MyCom, Computerland, mediamarkt, studievereniging (technische)
- Populaire kledingwinkels: - Primark, H&M,
Kledingstijl: - Vintage, Stoer, classy, retro.

Boodschappen

Bij welke supermarkten kan je dagelijks boodschappen kopen voor je maaltijden, en welke verschillen zijn er? Huismerken zijn goedkope artikelen welke net zo goed kan zijn als merkartikelen.
- Albert Heijn: merkartikelen, huismerkartikelen
- Plus: merkartikelen, huismerkartikelen
- Emte: merkartikelen, huismerkartikelen
- Boni: merkartikelen, huismerkartikelen
- Lidl; huismerkartikelen
- Aldi; huismerkartikelen
- Jumbo; merkartikelen, huismerkartikelen

Huishoudelijke Boodschappen

Waar kan je je huishoudelijke artikelen kopen. Hieronder een aantal winkels waar je voor een redelijke prijs je spulletjes kan kopen.
- Blokker; merkartikelen, huismerkartikelen
- Hema; huismerkartikelen
- Action; merkartikelen, huismerkartikelen
- Xenos; huismerkartikelen
Bij de Action en de Hema kan daarnaast ook goedkoop je studie benodigdheden kopen.

Op een campus zal er gewoonlijk een supermarkt zijn. Deze is echter ietwat duurder, maar biedt wel het gemak dat je niet naar het winkelcentrum hoeft te gaan.
Als je een keer even niet wilt koken kan je natuurlijk ook gewoon in de mensa eten, in het sportkantine of de campusrestaurant. De ene mensa is iets duurder dan een ander. Ben je veelvraat omdat je aan duursport of duurkrachtsport doet dan kan je bij sommige mensa extra schep carbo krijgen.

Banken/Betalen

Welke Banken zijn er:
- SNS,
- ABN Amro,
- ING,
- NIBC,

Gezondheid/Huisarts/Tandarts

Huisarts, Inschrijven waar:
Tandarts Inschrijven waar:
Fysiotherapeut:

Ziektekosten Verzekering kan men betaalbaar houden door een Collectieve Verzekeraar te zoeken die tot circa 10% korting kan geven op je verzekeringspremie. Bij een verzekering dien je een eigen bijdrage van gemaakte kosten te betalen, die je moet betalen als je kosten maakt.. De maandelijks verzekeringspremie kan men verlagen door een hoger eigen bijdrage te nemen.

Reizen

Als je een Openbaar Vervoers kaart ontvangt van de DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) van de overheid dan kan je vrij reizen met deze kaart met de trein, tram, bus.

Vakantie - City trips - Roundtrips - Wintersportvakantie
zie StudentenActiviteit
Via bookingsites kan je goedkoop een kamer bemiddelen als je comfortabele overnachtingsplek voor een enkelen dagen zoekt.
enige vb van Bookingssites: Booking.com,

Studentensport Toernooien
zie StudentenActiviteit

Computer - Mobiele Telefoons & Abonnementen
Huidige telefoonabonnementen vragen enorme bedragen voor een abonnement, zoals bijvoorbeeld 55 euro per maand voor appel mobieltje welke niet eens nodig zijn. Zeker niet wanneer je vaak op de Universiteit bent, of in je studentenhuis of met de OV bent waar Wifi is. Je kan dan gebruik maken van allerlei communicatie Apps die op je Mobiel, Tablet of Notebook te gebruiken zijn. Vele zijn gewoon zonder enige kosten te gebruiken.
Hieronder een aantal kostenloos Communicatie Apps te noemen die er op dit moment zijn:

Tablet Computer - Internet Connection - WIFI
In een studentenhuis is er vaak internetverbinding, waar je met zijn allen aan verbonden bent en dus snelheid dus ook over de bewoners gedeeld wordt. Als je de campus zit heb je een in je kamer een eigen internetverbinding die meestal vele malen hoger is zoals bijvoorbeeld in een gewone lab of computerzaal, bijvoorbeeld 100Mbit of hoger.

Studie Inschrijving
Zie StudieInformatie

StudieOndersteuning
Zie Contact_Universiteit

Studie Taal

BijBaan, stage of werken in Nederland of in de Europese Unie
Zie Stage,
Culturele Verschillen voor de Global Citizen - werken in EU

Wonen zie StudentenVersie; en een verkorte versie schrijven.

Studie Inschrijving

StudieLink verhuizing via studie met elkaar gekoppeld met de Woonplaats gemeente. Verdere datalinks gemeente - Belastingdienst

• Do 19 September 2019

3.93.75.30